Ensamma





Barnfritt





 

 Ska snart lämna Melker till Caroline & Robin. De ville vara barnvakt och det kan de gärna få vara , en hel natts sömn tackar jag inte nej till :)

Björn är hemma vid 8 ikväll så vet inte vad vi ska hitta på :) Stannar antagligen hemma vi är jätte trötta båda två också är det nära ifall de vill lämna tillbaka honom ;)

 

 

 

typiskt





 
var ute och sprang nu ikväll. fick ont i knäet blev sur, gick hem. Melker gnällde en massa och jag blev ännu surare men nu äntligen har han somnat och jag äter choklad och allt känns så mycket bättre igen =)
 
Vi var en runda hos mormor och morfar innan idag för jag ville de skulle träffa Melker när han var vaken vi brukar ju alltid gå dit senare på kvällen. Men han bara gnällde så de föredrar nog när han sover=) 
Vet inte om de kan vara tänder redan eller något? plutten är så ledsen.
Man borde kanske köpa de här vi föräldrar tidningarna så man lär sig något. Tror jag köpt en på hela denna tiden.
Tror det är något som alla andra småbarns föräldrar köper. Men det har ju gått bra hitills ändå ;)

Tack för igår:)






Galet skoj igår! :)
Juldagen är ju en av de bästa dagarna på året :)

God jul





Nya nallen





Melker är så glad för sin nalle han fick av Lina :) så gulligt! Idag har vi varit med Linda och Lotten, bakat lussekatter, rischoklad, knäck, kola och nougatnågonting :) skulle göra tryffel med men vi hann inte så det får bli på fredag:) Melker kunde sitta i en barnstol under tiden.. min bebis börjar bli stor!

Klockan är alldeles för mycket.. Ångest första gången idag jag totalt misslyckat med Shape up. Ändå bara ätit en lussebulle och en rischoklad av det vi baka. Inte rört på mig så det är ju därför.. Imorgon ska vi till Capio så då blir det promenad i alla fall :)
Igårkväll var jag duktig och gick ut direkt när Björn kom från jobb, gick/jogga 45 minuter. Det är så skönt när man väl kommer ut och ännu skönare när man kommer hem igen hehe :)

Sov så gott!

Hur söt?





Vincent, 2 år och 4 månader, som hans största idol, Loreen.
Har man kollat på henne på YouTube-klipp 30 gånger om dagen i snart ett år så kan man alla moves..."
 
 

Melker






 
 
Nu har vi gjort lunch till pappa , jag trodde jag gjorde en nyttig lunch lite skagenröra med potatis... synda med lite vitlöksbröd till :P  Räknade ihopa efteråt och ja nu får jag inte äta mer idag haha:) Får nog ut och gå en runda senare.. Vi har inget bestämt annars idag känns jätte konstigt. städat och donat redan så inga måsten heller. 
Björn tränar tidigt så han är hemma från 18 också. Inte så många kvällar på vardagarna som vi båda är hemma så det kan ju vara trevligt=)
 
Melker somnade precis så får dricka kaffe och sitta här i fred så det är inte alls fel. Har man tur kanske man hinner måla naglarna också.
 
Känner mig helt utvilad idag sov så hårt inatt. Tog tid innan jag vaknade av Melker för han skrek ganska bra när jag gick upp och sen så väckte Björn mig genom att ta flaskan från min hand då hade både jag och Melker somnat medan han åt=)
 
Ne nagellack nagellack så jag hinner!

Hembakat





För Första gången besökte jag och Melker öppna förskolan idag :) vi var på Capio på söder och det var toppen! Trevliga mammor och någon pappa som satt och drack kaffe och sjöng osv :) så avslappnat. där är öppet varje vardag flera timmar så det är perfekt. Melker bara sken upp när alla sjöng :) så har de lite utflykter och så det är ju roligt :) vi ska dit redan på torsdag igen.

Efteråt gick vi upp till lotten sen hamnade vi i stan:) kan säga att det är inte lätt att komma fram med barnvagnen i snön och de är ju inte alla trottoarer som är skottade heller så fastnade ett flertal gånger. Kalorierna måste sprutat ur mig som jag kämpa ;) kanske tur det för sen bjöd Lollo på hembakade lussekatter och pepparkakor sen när vi kom till Emma hade hon bakat muffins... Och det blev en negerbulle hos Lotten... Ja ni hör ju.
Jag blir så trött på mig själv.

Ska sova nu. Varit en lång dag för mig och Melker men imorgon blir det mycket lugnare med tvätt och städning , sånt kul. Godnatt

Kallt som attan





På dagarna går det bra i bjärnum men nätterna klarar bara såna skogsmullar som Björn.. Men madrasser vid elden och försöka hålla den vid liv så länge som möjligt (för vem behöver sova?) så går det bättre! Melker har det varmt och gott mellan oss i alla fall:)
 
Vi har hållt Melker inomhus idag för det var så bitande kallt om kinderna så ville inte låta han hänga i selen i skogen. Får köpa sån rånarluva mössa åt honom:)
jag och Kajsa tog en runda själva istället, Nellie vill inte vara ute mer än nödvändigt och hennes ben krånglar i kylan.
men det var riktigt skönt att bara gå jag och kajsa:)
 Gick en hel timme i skogen... 
 
Melker har varit en ängel både idag och igår , inget kvälls gnäll..
så roligt när han är på bra humör och bara vill kramas och leka:)
 
Nu är nog ängeln hungrig;)
 
 
 

så skönt..





precis sovit 2 underbara timmar med Melker. inte ofta han sover så länge men perfekt såhär en fredag ;)
det behövdes verkligen.

Vägde honom på bvc imorse, gått upp ett kilo sen sist så 7,6 kg och 66 lång=)


Han var hungrig när han vaknade nu så klart men jag hann ordna både kaffe och ta fram smoothie till mig själv.. så en liten fika sen är det dags att packa för vi åker till Bjärnum ikväll igen. =)
 
& shape up´en går så bra. baconsallad till lunch igår , tonfisksallad idag. Björn gillar inte luncherna lika mycket bara han kommer ju hem och äter, men han dör inte av lite sallad han heller;) Till Ikväll har jag köpt ryggbiff med sallad och snålpopcorn=)  

Nyckelpiga





Såg en nyckelpiga i köket förut och tänkte att det kan inte vara vanligt i december? Hade för mig att det betydde tur så googlade.. Hoppas det stämmer:)

Shape up





Jag vill verkligen gå in för shape up nu då jag inte går ner i vikt längre utan tvärtom , går upp!
Jag är inte den som kan köra lchf för jag behöver mina mackor =)
På shape up kan man ju äta vad man vill så länge man håller sig inom ramarna och Linda, syrran har precis gått ner typ 6 kg med detta och hon är en större gottegris än mig:)
 
Så jag har handlat hem lite nyttigheter idag så det finns hemma :)
 
Gäller att hitta de kalorisnåla godsakerna så jag provade att göra en smoothie nu för jag blir alltid så himla sugen på något, på kvällarna speciellt. 
 
 Lätt vaniljyoghurt (60 kcal/100g (ungefär 1 dl)
frusna bär (46kcal/100g) 
 
smällde ihop 2 dl vaniljyoghurt och 370g bär (ja jag använde köksvågen haha:)) och is vilket räckte till 4 koppar smoothie.
Det blev 70 kcal per styck bara :) Perfa!
 
Även om man vill ha mer yoghurt blir det ju perfekt att gotta sig med på kvällen :) 
 

Mammagrupp





Melker fick massage sen spana han in en tjej idag, babbla med varandra också. Klandrar honom inte det var den sötaste tjejen där var :) kan ju undras vad de sa ;)

Gick dit och efteråt till maxi sen hem. Hejdå 400 kalorier nu kan jag äta mer idag ;) ( kör appen Shape up)

Insta





 
 Nu är äntligen dopinbjudningarna klara så de ska skickas imorgon! Borde fixa annat här hemma nu när det är klart och han sover men jag orkar inte ikväll.. Var ute och fick en bra promenad idag i alla fall, fram och tillbaka från söder, åt med mamma linda lotten & barnen =)
Igår så var caroline och robin här, satte i extensions på Caroline :) Hon blev så fin så! De åker till thailand nu snacka om att man är avundsjuk.
 
För övrigt har det varit en hemsk dag idag. hundar som skällt på grannar och rymt.. ledsen bebis och jobbiga trappor. vill såå gärna flytta härifrån nu. står inte ut. En kompis till Björn ska komma på fredag och kolla om han kan hjälpa oss med taket och toaletten.. hade ju varit toppen. 
 
Tycker jag är värd lite cola light så jag dricker det i smyg nu när Björn är och kollar fotboll=) (han tycker bara man ska dricka riktig cola absolut inte light) också fick jag julgodis av Linda och Lotten som de bakat. 
 
lite bilder (speciellt till mamma som inte har insta) :)
 

Titta det snöar





Vi bestämde oss att åka till bjärnum idag. Det snöar mycket här nu , mysigt. Här är massa ved så man slipper frysa ihjäl som sist :)

Igårkväll kom Caroline och Robin över det var super trevligt :) inte lika trevligt när Melker vaknade halv 6 idag förstås.

Nu sover plutten han blev nog trött efter att ha provat en gammal gå-stol , han tyckte det var jätte skojigt :)
snart är det så mycket bättre och vi är tjocka med chips och dipp! Mumsfilibaba.

"Björn packar du ner allt som ligger på sängen"

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3333441/images/2012/pic_50ba4c779606ee4f68836d3b.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3333441/images/2012/pic_50ba4c779606ee4f68836d3b.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3333441/images/2012/pic_50ba4c779606ee4f68836d3b.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3333441/images/2012/pic_50ba4c779606ee4f68836d3b.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3333441/images/2012/pic_50ba4ddce087c37b59771dcb.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3333441/images/2012/pic_50ba4ddce087c37b59771dcb.jpg" class="image">

Wääää wäää wäää





Synd att jag inte dricker whisky, jag hade behövt det idag.

Lite lugn och ro i bjärnum gör nog susen :)






Behöver du hjälp
med en ny bloggdesign ?

Design by
Lillalie "Sveriges modigaste modeblogg"



RSS 2.0