Välkommen hem, typ.





En trotsig unge som inte vill städa och åker i säng. Vaknar efter en timme och bara galer. Vems är den här ungen och vart är min Melker? Tur Björn bjöd på grillat i rätt tid för sen var det denna skönsång vi fick njuta av. När Melker  väl gav upp så började jag också gäspa.

Hoppas på sömn inatt och en pojke som vaknar på rätt sida imorgon. Håll en tumme.


Bilder från weheartit.com


Bild från en morgonprommis.





 
Nu är det till att ta tag i dagen så att klockan kan bli 18. Efter det väntar 2 lediga dagar.  
Känner ingen lust att lämna gosungen, vill ju vara med honom idag. Älskar lediga söndagar och bara hänga med familjen.
Men idag är ingen sån dag. 
 
Bjuder på en bild sålänge. 
 
 
 

Jag har hört att köttbrist gör dig glömsk.





 
Om två veckor ska jag på bröllop hos en av mina bästa vänner. Ser fram emot det väldigt mycket. Det börjar dock bli dags att leta efter en passande klänning, och skor, och bröllopspresent. Alla saker lika svåra att hitta därav jag inte tagit tag i det ännu. Förr gav man väl hushållsmaskiner  i present, som mikrovågsugnar, kaffekokare och bakmaskiner. Idag har de flesta bott ihop så länge så de har redan en eller till och med två av allt det dära. Jag får väl ge ett strykjärn i värsta fall. På tal om bröllopet måste jag lösa med barnvakt också. Framförhållning var det ja. 
 
Innan idag fick jag panik för att jag glömt att boka sista twinrix vaccinationen. Både jag och Melker tog två innan vi skulle till Asien och då sa de att man skulle komma efter sex månader för att få den sista. Detta var snart nio månader sen. Jag ringde till vårdcentralen och frågade och där sa de att man kunde ta dem upp till ett år efteråt, så där hade vi tur. Planerar ju en långresa om ett år eller två beroende på när jag blir gravid igen. Skulle varit tråkigt att ta om alltihopa för jag är glömsk. 
 
Ibland undrar jag hur vi får ihop något överhuvudtaget i vår familj. Jag är virrig och Björn är värre. Var dag letar vi efter antingen nycklar snus eller plånbok. Förr kallades han för strössel. Konstigt eftersom han säger att han har stenkoll på jobbet, sen lämnar han antagligen hjärnan där innan han åker hem. 
 
Om man skulle få natten avklarad. Känns lite jobbigt att lägga sig när man vet att man ska bli väckt 125 gånger innan det äntligen blir morgon. Men godnatt godnatt.
 
 
 



 
 
 
 

Lekstugan





Melker är fortfarande förkyld. Han orkar inte lika mycket som vanligt men har ändå varit pigg mellan varven. Ville inte åka iväg med honom så det blev en långrunda i vagn. Vi stannade på en lekplats där Melker fick gunga och gick till en annan lekplats där det finns en trästuga som han tycker är rolig. Han har varit helt underbar idag. Inget sjuk-gnäll utan glad, fast trött. Kramig som bara den också och det är man inte bortskämd med, det är bara att njuta så länge det varar.
 
När Björn kom hem blev Melker jätte glad. Jag också, han hade med sig 2 flaskor vin, en champagne och ett presentkort på hotell Skansen i Båstad. De har små tävlingar i jobbet så hade han vunnit det här, inte fel alls :) 
 
Min nattning går sådär idag. Han vill inte alls sova. Får gå upp och bädda om honom, igen. 
 


 

 
 

Äsch, ibland får man vara slö.





Melker är inte lika pigg som han brukar vara och han sov en lång middagslur. Han vaknade alldeles för sent. Jag somnade med honom nämligen. Tror förstås att han behövde sova, kan han inte somna nu ikväll så får han lov att vara uppe lite längre. 

Vi gick ut med Kajsa när vi vaknade och hamnade på Ica. Kunde inte motstå frestelsen så jag köpte chips och cola. Ska ha en gottekväll nu när Björn sover borta. ;) Jag väl inte säga att jag är speciellt värd det för jag har inte gjort mycket nytta den här veckan känner jag. Lite städning och handling är väl vad jag åstadkommit. Knappt tvättat, skyllt på att sköljmedlet varit slut. Jag blir så oerhört dysfunktionell när jag inte får sova. Fast just det, jag och Melker har faktiskt sått gräs idag. Det gjorde vi innan vi somnade. Det är ju alltid något. :)

Efter att Melker fått sitt bad ikväll så ville han läsa bok. Jag hittade några som jag lagt undan, kul att bläddra i lite andra böcker än de som alltid ligger framme. Inte så svårt att lista ut vilken han gillade bäst va?








Sjuk pojke





Natten från hell. 
Melker måste haft ont någonstans, kanske halsen? Han kunde i alla fall inte sova. 1 vaknade han, halv 4 somnade han om. Förstår ni hur lång tid 2,5 timme är på natten? Det var så synd om honom, och han skrek och försökte säga olika saker han ville. "Bompa" "där" "ont" och han låg i sin säng, vår säng och sin igen. Gav Välling, vatten. Till slut satte jag på barnprogram och tänkte att han skulle bli lugn och det blev han men så fort han blunda och nästan sov så började han gråta. Så vi gick upp lite och gick ner på nedanvåningen men inget hjälpte. 
Dum som jag var så gav jag inte Ipren tidigare för jag trodde inte det hjälpte mot halsont? När han hade fått det vid halv 4 så somnade han. Vet inte om det var av Ipren eller utmattning. 

Björn skulle med sin TV4 grupp på sommaravslutning idag så det blev stimmigt då det skulle packas och sen skulle vi köra honom till stan. 

Resten av dagen blir lugn så lillkillen får repa sig.


Springer på reserven








Så fort Melker hade somnat gav jag mig ut och sprang. Kändes som att jag sprang längre, det var så jobbigt! 
Jag får väl igen det sen när jag är gravid och slipper ryggont, eller att smärtan blir mildare åtminstone :) 

Nattningen gick snabbt idag. Fast inte konstigt Melker är trött, han sov lika dåligt inatt som nätterna innan dess. Inatt var nästan värre för Björn sov i sängen och jag hade somnat på hans sida. Jag skulle alltså gå runt Björn när jag skulle ge nappen och någongång fick Björn gå upp och sen bytade vi plats. När Melker fick komma över till oss och fått välling började han skrika och gråta för han ville se bompa. När jag sa nej började han med 'Pappaaaa bomba BOmpaa' 
Då kollade jag klockan och hon var 02.30. Jag försökte lugnt att förklara att det var ingen bompa för dom låg också och sov och det skulle Melker också göra osv. Som tur var somnade han om då. Resten av natten sov han men hostade så vi vaknade ju ändå. 
Ni kan ju gissa hur pigga vi var imorse. 

Vi kom ju ut på promenaden med Sofia men efter det var vi bara hemma tills Björn slutade. Melker älskar ju sina nya bilar men det började ösregna och då ville han ut, så vi pälsade på honom. 

Men påvägen till altandörren hann han ändra sig igen. 
Då skulle han leka med bilarna. Jag försökte övertala honom att gå ut ändå.

Det gick sådär.



Hår del 2





Blev en promenad och sen ett stopp på en leka med Sofia och hennes små sötisar imorse. :) alltid roligt att ha någon att hänga med på en lekplats än att vara där själv.

Nu ikväll åkte jag till salongen och skulle fixa till håret lite mer. Det blev att vi färgade över hela håret med en naturfärg för att få övergången lite mjukare. Det blev bra så jag är nöjd:) 

Det var så roligt igår för jag älskar att förändra och färga håret, men min sambo avskyr när jag gör det. Han säger att jag alltid färgar när det är som finast och det blir aldrig till det bättre. Så jag ljög igår och sa vi var med Lillasyster (hon var ju faktiskt med) när jag var och färgade. Min plan var att jag skulle bli så snygg att han blev positivt överraskad, men det gick i baklås för jag trivdes inte alls när jag väl var hemma. Jag visste ju att jag skulle rätta till det så jag skrev ett sms till Björn;
 'inte ett ord om mitt hår, det är inte klart
Så ringde han upp och gapskratta för jag hade hållt det hemligt och jag visste han skulle tycka till. 

Men nu var han också nöjd:) alla glada.
Före:

 Efter:

(Mörk bild, nattar Melker)

Under progress





Jag har färgat håret idag. Eller min kusin som är frisör har gjort det:) 
Först avfärga vi allt och sen färgade vi två olika färger. Det är lite för stor kontrast nu, så mycket som är blont så vi ska prova dra ner det bruna mer så får vi se hur det ser ut. jag är hopplös med mitt hår. 

 Efter avfärgning

Melker var ju med och som tur är tog hans snälla moster hand om honom på salongen ❤️ Innan vi gick dit så fick han springa av sig på en leka också. 





Stimmig morgon





Nu kröp Melker upp i soffan och somnade under filten. Han skulle nämligen gå upp 05.30... Alltså innan Bolibompa börjat. Han var inte sjuk och trött heller utan det var bomben gång på gång över mig och han skulle dra bort mitt täcke och kittlas. Jag trodde aldrig klockan skulle bli 6, då fick jag en halvtimmes lugn och ro till bompa sen var det bara att gå upp. Då var det fullt ös med bilar och bandy sen gick vi ut med Kajsa.
Nu efter 4 koppar kaffe så kan man ju inte somna om med honom heller. 

Ganska skönt att bara sitta i alla fall. :) en kopp kaffe till kanske.






Sjuk kille







Melker hade svårt att somna för han är så täppt, till slut hjälptes jag och Björn åt att ge honom astmamedicin och näsdroppar i vår säng och när jag la mig bredvid honom efter det, då kom han till ro. Jobbigt att vara förkyld ju. 

Jag var inte speciellt trött så det blir ju man slösurfar in på allt möjligt. Ville inte gå upp heller om han skulle vakna. Det fick bli en runda på de vanliga sajterna... Tradera, blocket.. och vips halkade jag till och med in på barnvagnar. Pratade med en vän om barnvagnar på midsommar så har jag börjat fungera på vilken vagn vi ska ha nästa gång. Jag gav mig aldrig in i barnvagnsträsket när jag var gravid med Melker för vi köpte en Brio Go av min kusin begagnat med massor av tillbehör. Vi har varit jätte nöjda med den verkligen men känner ändå ett sug att prova någon annan vagn nästa gång. Ska bli kul att åka runt och kolla. Fast kanske ska bli gravid först åtminstone. ;)


Godnatt!

En gammal sjukbild på Björn och Melker ❤️







 

Utvecklingssprång (på gott och ont)





Glömt skriva vad som hände häromdagen. Melker tyckte det var helt okej att ta in en spann jord och vända den upp och ner på vardagsrumsgolvet. När jag skällde på honom tittar han oförstående och sen böjer han sig ner för att sprida ut det ännu mer! Hallå! 
Detta måste vara trotsåldern, men det är väl bara början?! 

Det märks tydligt att han har tagit ett utvecklingssprång igen, inte bara med trotsen utan han pratar så otroligt mycket. Härmar allt och säger meningar som "mamma hämta mig idag" "ja har inget bajs" och "en klubba" istället för bara klubba och massor av ord och djur. Han gillar ju att babbla precis som sin pappa:) 





Ikea





Skulle handla mer målarfärg idag men åkte till fel ställe. Stod som ett frågetecken, visste att vi varit där men glömt att det var spackel vi köpte då.. Vi hade redan varit på ikea och xxl sport så jag kände att det var inte läge att köra runt mer när Melker var lite dålig. 

Jag fick köpt cykelhjälm och bandyklubba med boll till Melker. Det var Björn som tyckte han skulle ha det.  Något Mål fick han inte än. Får se först om han kan hantera klubban utan att använda den som basebollträ och slå ner krukorna eller något. Han fick nämligen inte behålla en dammsugare han fick en gång då han slogs och fäktade runt med röret. 

På ikea köpte jag lite förvaringslådor, en barnmatta och en färgglad stol jag inte kunde motstå. Jätte fin. 


Dock har vi en hängmatta från Thailand vi tänkt ha i hans rum som är i olika färger och jag är tveksam om de färgerna passar ihop med stolens.

När vi gick där på Ikea barn och tittade så var där fina juniorsängar och det börjar bli dags för Melker att byta från spjälsängen, ibland så fastnar han mellan spjälorna och det gör ju ont.
Frågan är vilken man ska ha.. Återigen är frågan om färgerna passar, annars var det fint med sänghimmel.

Eller den här;
Svårt val. 
Kommer bli tufft för oss när vi ska lära Melker att sova i eget rum alltså. Vill inte ens tänka på det! 


Torka snor





Melker är jätte glad att vara hemma och börjar med att bli dunderförkyld. Antagligen för att han vill att hans mamma ska vara hemma och pyssla om honom, så klart.

Sen fick man ju vakna till en örfil, då ville Melker verkligen gå upp. 

Ja skönt att de är hemma... ;)

Som tur är fynda vi leksaker till Melker igår på loppisen. Massor av bilar, en kundvagn och större bilar, fisher price med gubbar han kan sätta i. Ska köpa en Fischer price traktor och buss här ute i rydebäck idag också. Han gillar att leka med gubbarna:)  bilen med släp och djur ska ju låta också, den fungerade tills vi kom hem och Björn skulle tvätta av leksakerna ;)  fast det gör inget att en leksak mindre för oväsen. 




Bästa morgonen på länge!






Det är så skönt att de är hemma! 
Melker har blivit så duktig på att prata "jag vill ha fykost" vakna jag av idag:) 
Nu har vi dansat små grodorna och Melker har showat för oss! 

Dags att göra vid oss så vi hinner på loppis!

& jag fick så fina presenter av Björn när de kom hem. Det är så roligt för han köper alltid kläder som jag aldrig hade valt själv, men ändå blir det alltid bra:)  Vi  satt uppe sen inatt till 04 och pratade, han har inte haft täckning på mobilen så  han fick berätta om allt va de gjort och hur det hade gått. ❤️




Familjen snart samlad





Så hände det som inte får hända. Målarfärgen tog slut och affärerna är stängda imorgon. Störigt. 

Så skulle jag göra skohyllan kopparfärgad men då tog den färgen också slut. Jag får köra runt och köpa färg på måndag. Jag hann färga ett vinställ. 


Bara sådär skickade Björn att de var påväg hem så de kommer redan idag :) 
Synd jag inte kommit längre med rummet, hade hoppats på att vara klar med målningen idag och möblera imorgon. Men det blir aldrig som jag tänkt! 

Nu ska det bäddas rent och städas innan de kommer!

Bilder Björn skickat från igår


Midsommar





Efter en lång, alltså lång dag på jobbet så åkte jag ut till moster där nästan hela släkten var. Där var det 5-kamp med rullebörsrace där mormor sprang så hon vurpa och ni kan ju gissa vem som var (nästan) var bäst på att slå i en spik på minst slag, man är väl händig! ;) Den vann jag på möhippan också. Bengt gjorde nästan som pappan i sunes jul när han ställde sig framför ett ljus och tröjan blev svart innan någon sa till honom att han nästan brann ;) 
Morgan, syrrans kille, sjöng små grodorna så vi andra skulle kunna sjunga efter medan vi dansa runt stången. Jag har en rolig släkt. Min systerson är så söt, 7 år och säger inte pappa till Morgan utan han säger MÅåårgan. Så skånsk..lika kul varje gång. 
 
Idag dag är det fix som gäller! Skà bara ta en kopp kaffe till sen kör jag!
 


 

Mitt söta sällskap.





Jag fick börjat måla idag. Den tråkiga biten, pensla vid tak och golv. Får tyvärr göra det en gång till tror jag. 
Kajsa följer efter mig vart jag än går nu när vi är hemma själva. Till och med när jag stod på en stol och målade så hoppade hon också upp på stolen och satt vid mina fötter. 
 

Tur hon inte följde med till Dalarna då hade här varit alldeles för tomt hemma. 
 
 Om något helt annat så pratade jag med min syster häromdagen och hon frågade om jag kom ihåg -jag har så tråkigt, har inget att göra-, den känslan. Hon sa den har man inte haft en enda gång sen man fick barn.
Hon har ju så jävla rätt?!
Aldrig känner man ju så längre! Till och med nu när familjen är bortrest så har jag tusen saker jag borde passa på att göra. Så ni som inte har barn än, har ni tråkigt och inget att göra - NJUT. 
 
 
På tal om att göra, den brickan jag fynda på loppis och färgade, den passade perfekt till Björns whiskeyglas som han fick av mig när han fyllde år. :) 
 


 


Guldklimpen





 
Känns konstigt att vara ensam hemma. Ännu konstigare att jag kan sova tills jag vaknar av mig själv imorgon och inte av gnäll eller en fot i ansiktet. Så ska jag jobba kväll imorgon, det var väldigt längesen jag gjorde det med. Det är precis som jag åkt 3 år tillbaka i tiden. Då det var sommar och dagen bestod av att sova länge sen sola och jobba tills det var dags att gå ut och dricka vin dansandes med vänner. Nu bytas förstås baren ut mot ett barnrum och dansen är väl morgondagens rörelser med penseln. Fast känslan är densamma, jag var lycklig då och jag är lycklig nu. Skillnaden är väl att det inte min egen lycka som är viktigast längre. Det som spelar roll är att Melker ska slå upp sina blåa och visa sina fina smilegropar, hans lycka betyder allt. 

Slipdamm





Städat Melkers blivande rum från en massa skit och sen kämpat för att få bort allt slipdamm. Sopborste dammsugare och dammduk, nu vädras det. Vilket meck alltså. Hoppas på att kunna börja måla imorgon innan jobbet. Vet inte annars hur jag ska få bort mer damm? 

 
 
Efter: 

Ser ju lite bättre ut nu.. 
 
Efter jag gett upp kampen mot dammet fick jag ett ryck att måla lite grejer istället, kolla resultatet!
 
Den vita lyktan köpte jag för en tia på plantagen och brickan typ 15kr på loppis.
Före:
Efter:


Nu vill jag måla allt bara för det men ska försöka att inte gå bananas ;) 
 
Jag håller mig alltså sysselsatt utan grabbarna. Ska somna till solsidan, plöjer genom alla säsonger igen, jag tröttnar aldrig, det är så roligt!

Fågelparken





Igårmorse gick jag en långrunda med Melker och Kajsa. Vi hittade en lekplats med ett litet hus, det var populärt :) 

Sen åkte vi till fågelparken med Linda Vintra och vincent. Melker gillar ju att hänga med sina stora kusiner:)
.. och han älska djurparken! Speciellt en fågel som pratade och kaninerna. Så lätt att åka dit och de har hur kul som helst. Köpte ett säsongskort, 200 kr och det varar till november. Lätt värt!









Seperationsångest





Lönt att jag ska bryta ihop när jag gör Melkers packlista. 5 dagar utan honom. Hur ska det gå. För att inte tala om hur han ska klara 5 dagar utan mig 😭

Jag ser skräckscenario i huvudet att Björn inte vaknar på natten när han är hungrig. Eller det händer något och han vill krama sin mamma. Eller om han blir sjuk och vill ha sin mamma. Det är ju inte jätte lätt att ta sig till Dalarna om det skulle hända något. 

Jag trodde inte att det skulle vara såhär jobbigt faktiskt. Björn är ju med. Men ändå. 

Hur länge har ni varit utan era småpluttisar?



Plantagen





Jag och Melker körde mamma till Lund idag, hon skulle till en specialist på händer. Så klart sov Melker till 7.40 (!!!!)
Ett sådant tillfälle slarvar man inte bort så jag låg kvar i sängen sen fick vi stressa som bara den när vi gick upp istället.

Sen vi kom hem från Lund såg jag hur han tog upp något från golvet och börjar skrika som bara den, det var en humla som stuckit honom. Det måste gjort ont. Tummen svullnade upp men han fick is och Björn kom hem precis då och gav honom glass när jag hämtade Ipren, det hjälpte. Visste inte vad man skulle göra, hittade inget när jag googla heller mer än is. Fast det löste ju sig.

När Melker var okej igen så åkte vi till plantagen och köpte jord för vi ska så gräs.. Melker sprang som en galning i butiken. Mer vild än tam typ.
När han fick hjälpa till med blommorna hemma var han lugn. Sen vart de ett litet utbrott vid tandborstningen men det är inget ovanligt. 

Nu sover han gott. 
Imorgon ska vi till fågelparken, första gången för Melker! :) vi får ju göra något skoj så han inte glömmer mig. Bara han är med Björn en helg när jag jobbar så är han super pappig, vilket är bra (så länge det inte är allt för ofta ;))






Födelsedag






Helgen sprang iväg och skönt är väl det:) Björn har hunnit fylla år och det firades med VM och grill hos syrran med några stycken. Sång fick han där med eftersom han inte ville bli väckt på morgonen 5.30 innan jag skulle till jobbet (konstigt). Så paketen stod på bordet när han vaknade istället. 

Tur Björn blev underhållen av andra igår, jag somnade när jag skulle natta Melker.  En timme senare kommer mitt kusinbarn också in i sängen och vi småprata sen somnade jag igen. 
Vaknade 01 och packade in oss i bilen. 

Idag när jag jobbade så var Melker på barnkalas hos Felicia. Björn hade varit jätte stolt för han var så duktig där. Roligt :) synd jag inte kunde vara där. 

Nu sover jag snart, godnatt! 

Åka kommunalt på semestern





Är ni också känsliga när ni hackar lök?
Det är hopplöst ibland, som nu ikväll. Jag grät floder, mascara ner till hakan och det gör ju skitont. Innan jag hackat klart halva så får jag doppa huvudet i vasken. Man kan ju inte hålla på så när man har gäster. Där är ju lök i allt också. Björn brukar sköta det och då kan jag inte ens vara i köket. Ingen som har ngt tips? Utom simglasögon ;) 

Hoppas Björn uppskattar min uppoffring. Klart han ska få hemlagat, det är ju hans födelsevecka:)

Det blev tåg och buss till väla förut. Melker tycker iaf det är skoj att åka kommunalt:)  

Han tycker däremot inte det är kul att gå i affärer... Klubba..kex.. Mutor som gäller. Kan ju inte klandra honom, hur skoj kan det vara att sitta still så länge. Eller springa men inte få röra något. Tur det var en snabbrunda.

När vi gick till tåget så fick han springa åtminstone ❤️









Vart är min bil!






Imorse tog Björn bilen och det började regna, plötsligt blev allt jätte jobbigt.

Vi ska ta oss till Väla och sen till Linda. Därifrån hem sen. Men bara att gå från väla till Linda känns sådär, tar kanske 20 minuter.

Det är ju så bekvämt med bil. 


VM





Puh, blev 5 km ikväll, det var jobbigt idag!

När jag kom in igen så tände vi grillen lite spontant och fick ihop en riktig grilltallrik. Hur lyxigt är det inte med grill. 
Så gott ju!

Nu är det VM på, det är väldigt viktigt i det här hushållet. Så ni ska förstå, Björn somna halv 3 inatt för han var så exalterad. Som en unge dagen innan julafton. 

Efter första låten fick jag den 
"Vi hörs om en månad älskling, prata inte med mig innan dess" 

Jag får väl njuta av godiset Björn fick med från en golftävling idag. Chokladen från chocolatte hann man ju inte smaka men lakrits var där kvar ;) super salty, min favvo!

:)





De små var ju så söta! Melker var jätte glad i början men sen blev han ledsen när han inte ville sitta still längre. Så då fick han sitta hos mig när de andra sjöng klart :) 

 






Hängiven morsa





Jag sitter längst fram med pannkakor, kaffe, fläta och mer-drycker.. Och en liten avslutningspresent till Melker och choklad till pedagogerna. 

Ska bli så kul 👏

Avslutning för Melker





Som tur är så är Melker piggare idag, han hade feber igår. Vill ju inte att han ska missa sin första avslutning:) 

Jag är ledig men han fick komma kl 11 till dagis så han hinner äta och sova innan för han ska komma i "dagis mode" tror jag:) snällt när de gör så :)

Ska bli så kul att se de små sjunga. 
Undrar om någon verkligen kommer göra det eller om alla står och kollar efter sina föräldrar.

Så var det de här med framförhållning. Vad ska han ha på sig? Men det lär ju inte hålla sig rent tills avslutningen börjar ändå ;)

Där kommer vi trivas.





Efter tandläkarbesök blev det trevligare, en tur till stranden, första i år:) Melker han tyckte det var kul att bada men det var lite för kallt för mig!


Sträcker sig till flygplanet
Han vill ju så gärna se kor:)
Besviken, inga kor.


Björn kom ner till oss direkt när han slutat. :)

Hujedamig





Ska till Tandläkaren både idag och imorgon. Ångesten är likvärdig eller värre än den man har kvällen innan jobbet börjar efter semestern. 

- det hjälper inte heller att man ska glo in i ett skåp med gamla verktyg som tandläkarna använde förr 🙈

Familjepizza





Såhär mätt blir man då:


Har letat överallt efter Melkers keps. Hans nya försvann i Bjärnum i helgen och den gamla är spårlöst försvunnen. Vet inte hur jag ska lösa det till dagis imorgon.. 

Stockholm





Uteservering, utgång, middag hos Björns moster, polo, frukost i en park m.m :) 

Vi bodde en natt på hotell och en natt hos Emanuel. Jätte roligt att komma iväg lite :) 

Och hur roligt är det inte när man kommer hem och får krama lilla älsklingen igen!

När vi kom upp i fredags så åt vi först lunch med Emanuel sen gick vi en runda och bara kollade, satte oss på en uteservering innan jag och Björn åkte till hotellet och tog en powernap. Melker hade nämligen väckt mig 04 igen..
När vi var glada och pigga igen så åt vi på Sturehof (såå gott) sen tog det här gänget oss till escalier, The Wall och Berns gallery (?). Sen orkade inte jag och Björn mer så det blev donkan innan vi åkte till hotellet. :)
I lördags tog Emanuel oss till hästpolo där det bjöds på mat och dryck. Ja polo, men det var jätte kul att se faktiskt. :) Ännu roligare blev det efter några glas champagne ;)




Efter det här var vi och hälsade på Björns moster :) 

Sen på kvällen mötte vi Emanuel hos en av hans vänner som bjöd på efterrätt och så satt vi där och pratade. De andra gick ut men jag och Björn åkte till Emanuel och det var rätt beslut. Kunde vi äta frukost i parken på söndagen innan det var dags att åka hem. 



Så skoj att åka bort bara jag ochBjörn, vi hade så skoj:) Emanuel hade styrt upp det bra till oss:) 

Sen som jag skrev är det ju underbart att få komma hem till guldklimpen❤️


En runda till affären.





Vi gick ner till affären, när vi var påväg hem så öppnar himlen sig och jag som hade hängt ut min tvätt i trädgården. Nu är den blötare än förut. Det är det vi ska ha med oss till Stockholm så nu får det torka snabbt.








Melker & Ebba








Jag och Lollo fick rastat barnen en sväng idag:) såg flera kor, det gillar ju Melker. 

Nu är vi hemma och lillkillen sover middag. Jag har gjort lunch och ska fortsätta med tvätten som hänger på tork i hela huset. Varför tvätta då och då när man kan tvätta först när man inte har fler kläder i garderoben.





Bodysuit





Nu ska jag bara övertala Björn att den är värd pengarna. Jag kommer visst använda den. Varje dag om han vill ;) 
 
 
 
 

Fina saker.





Min klocka som jag fick av tjejerna i födelsedagspresent. Tack!
Var och spände in den igår. Jag har inte haft klocka på jättelänge, riktigt skönt att ha en igen. 
Fint också :)
 
Sen kom mina nya brillor också igår. Björn hade vunnit ett par från Vasuma på jobbet så fick jag välja ett par istället. Han är snäll. 
 
 
Inte nog med det, Kolla vad som kom idag.. ;)  Ni får se senare, när jag skrivit klart tentan!
 
 
 
 
 

Imse vimse





Idag när vi var på Hornbach och skulle beställa lampor till trädäcket så fick Melker syn på fiskar i akvarium. Det var ju jätte roligt. Tills vi skulle gå därifrån. Det blev ett Skrika - slänga sig på golvet utbrott, de utbrotten är ju så roliga. 

Som de säger på dagis, antingen är Melker skitglad eller är han skitförbannad. 

När han fick ett korvbröd i bilen var han strålande glad igen. Jag ville som alltid sjunga men nej nej neeeej fick jag som svar, det var bara pappa och Melker som fick. Taskigt!
Björn skratta så han grät. 

Typiskt mig. Noll koll





Jag skulle vilja byta sånt.. abonnemang!
- hehe sånt.
Jag har börjat pendla så jag behöver mer gratis surf
- men du har gratis surf
Jaha.. Men räkningen är för dyr iaf.

Fick till slut reda på att jag kommer in på Danmarks nät när jag surfar. Det var inte alls gratis. Men nu är det ändrat så nu ska det kosta 520 i månaden ( inte jätte billigt det heller?) Det är ju bättre än 750. 


Morgonens diskussion





Kan Melker ha totte på dagis?
Klart han kan tyckte jag:) (och så blev det)  

Björn var så snäll idag, tågen gick inte så jag fick ligga kvar i sängen tills frukosten var framdukad. Brukar vara jag som går upp först, han är ju så morgontrött. Inatt gick melkers blöja sönder när jag skulle byta, alltså innehållet trilla ut typ små kulor eller vad det är. Jätte konstigt och inte jätte trevligt att ha det överallt  i sängen. Därför jag fick ligga kvar kanske ;)

Det är mysigt när vi kan äta frukost ihop på morgnarna. Melker har börjat säga nej nej nej när jag sjunger för han ska sjunga imse vimse själv. Sen ska man klappa och jubla efteråt. Söt. 






Inte hänt mycket idag.





Idag har hela dagen gått till pragmatik. Är väl nästan klar. Inte jätte nöjd men jag läser och läser men polletten trillar inte ner. Så jag är glad att jag fått ihop något överhuvudtaget. 

Har inte hört något om tågen inför imorgon så jag antar att det kommer vara fortsatt strejk. Tur det bara är två dagar kvar i skolan :) 

Varit sån ångest att sitta inne idag när det varit så fint väder. Hoppas det är sommarvärme i helgen! Vi åker till Stockholm på fredag och stannar tills söndag. Min första gång där så det ska bli himla skoj! :)  det är bara jag och Björn, plutten ska bo hos sin farmor. 


Happy happy happy





Så hade jag fått ett mejl nyss, att föreläsningen imorgon är inställd. TACK. Plugga hemtenta utan dåligt samvete, så skönt! Mitt mål är att bli helt klar med den imorgon! 

Ont gjorde det också.





Dagen började med en yoghurt sked i huvudet och slutade med ett personligt rekord på springrundan. (Detta året)
 
Melker är trotsigare än någonsin och svaret på allt är nej. Stimmar i soffan och jagar stackars Kajsa. När man skäller på honom så bara skrattar han. Det är jätte svårt att säga till ordentligt när han är på det humöret. Sen kan det vända så kan han bli ledsen för att man ber honom flytta på sig. Vi kör alltid med att han ska säga förlåt och kramas när han gjort något och fram tills nu har det alltid fungerat. 2-års trotsen är väl här. ändå vill man bara upp nu och väcka honom så man kan få gosa lite. Jag har förlåtit han för yoghurt-kastandet imorse ;)
 
Tågen verkar ju strejka imorgon så jag kommer nog inte till Halmstad. Jag får sätta klockan och kolla imorgon. Åker hemifrån redan 06.19 så det känns inte som det hinner komma igång tills dess.
kan jag inte komma dit så blir det till att skriva tenta här hemma så dagen är ju "räddad" hur det än blir ;) 
 
som jag skrev tog jag mitt rekord ikväll, 6,1 km :) gött! att springa irriterad och stressad hjälper visst!
 
nu, sovdags! 



 
 
 
 
 
 

Kan undras.





jag är jätte trött. Melker har sovit dåligt hela veckan och nu känns det verkligen. Att det blev sent igår och är sent nu lär ju inte hjälpa heller. (Och att jag ska upp 05 mån-ons) 
jag kan ofta tänka att man inte vet vad trötthet är förrens man är småbarnsföräldrar. Men dem med två barn kanske tänker att jag inte vet vad trötthet är som bara har en liten som rubbar min sömn. Kan man vara tröttare?
 
jag hade tänkt lägga mig tidigt ikväll men så var Björn och Melker hos min mormor och morfar med halva släkten så jag åkte dit efter jobbet och Björn mötte upp vänner, så var tanken att jag skulle hämta honom när jag körde hem. Kunde inte somna nr jag väl var hemma, ni vet stressen när man känner att man måste. 
 
Imorgon kör vi sista dagen på maxi den här helgen.
Efter det blir det fyra dagars plugg sen är jag ledig en vecka:) önskar jag kunde skriva att jag ska sova då.. ;)
 
men söt är min lille prins som snällt somnar om efter bilturen. 
 
 
 
 
 





Behöver du hjälp
med en ny bloggdesign ?

Design by
Lillalie "Sveriges modigaste modeblogg"



RSS 2.0