Vila innan jobb.









Kajsa har börjat mysa med Melker när vi sitter i soffan, mys! :)
Längtar så efter pyret!

125 dagar kvar:)

Magen v23









Idag börjar min jobbhelg. Jippi.

Går in i vecka 23 idag





Bebisen

Bebisen är ungefär 29 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.

Nu är bebisen så stor att du kanske kan se den röra på sig under dina kläder!

Barnet fortsätter lagra fett men huden är ofta rynkig.

Redan nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 600 gram.

Mamma

Du har kanske gått upp fem till sju kilo, eller mer. Många kommenterar magen och säger att den är stor eller liten. Lyssna inte så noga, din barnmorska stämmer av att allt är som det ska. Känner du när barnet hickar? Det kan kännas lite roligt som ett regelbundet pickande som pågår någon minut. Långt ifrån alla känner när barnet hickar.

Stress

Känner du dig stressad? När du stressar frigörs hormoner i ditt blod som sedan passerar moderkakan och överförs till barnet. När mammans puls ökar av någon anledning, så ökar också barnets puls. Det kan du märka genom att barnet kan sparka. Vi lever i en stressig värld men försök att leva lite lugnare när du är gravid. Planera för ledighet i slutet av graviditeten. De allra flesta kvinnor behöver en tid för vila och för att koppla om från arbetslivet inför förlossningen och nyföddhetsperioden. Du kan för stunden lugna barnet genom att lugna dig själv, till exempel genom avslappningsövningar och vila. Du kan även försöka stryka över magen. För att koppla av kan kvinnan vila minst en timme varje dag, utöva yoga, lyssna på lugn musik eller liknande. Ta väl hand om dig!

Pappa

Är du och/eller din partner stressade? Du kan hjälpa henne genom att ni pratar med varandra. Avlasta. Uppmuntra henne att ta det lugnare på jobbet. Försök strukturera upp hemmasysslor, arbetet och planera jobb och ekonomi tillsammans.

 

 



Friends.






Kan vara lite nojig ibland då jag är först ut i "gänget" och få bebis, känns ibland som man lämnat ett liv för ett annat så kan jag bli jätte ledsen. Pratade med Lotta om det idag och det var så skönt hon fick mig att inse att de finns ju där hela tiden och det vet jag ju egentligen men skönt att få höra det ändå. ♥


Spelar ingen roll om man flyttar till uppsala ett år eller bli gravid eller något annat man är ju nära vänner ändå.
Som Johanna sa att pyret kommer ju bli en av oss , det hoppas jag verkligen :)


Man har ju sina ups & downs men ikväll kan jag sova gott i alla fall ♥


Tagit vara på dagen.






Varit igång sen 9 imorse. Inte van vid det.
Ut med jyckarna och tvätta imorse innan jag gick till jobb för att få massage sen kom Linda dit så åkte vi till Väla och luncha , strosa till 4 . Hem och ta tvätten och hundarna sen kom Lotta så fixade vi hennes hår :)
Vill också göra något roligt med mitt men vet inte vad ?

Johanna kom när vi var klara en liten stund (kanske halvtimme?) och lyckades få en böter på 700kr...
måste prata med Björn om att flytta till ett parkeringsvänligt område. Jag kör bara innan kl 14 om dagarna och ingen kan ju komma hit på kvällarna, värdelöst.


Dog verkligen nu när jag satte mig i soffan.... blir att se bb sen sova. Så godnatt godnatt!


Härligt väder.










Vi har kommit överens om ett flicknamn nu, Tuva! Fint :)


Fick sova till jag vaknade idag för Björn gick ut med hundarna imorse så de väckte inte mig. Så himla skönt, sov enda till halv 11 men det kändes behövligt! Sen fick jag ju göra lite nytta när jag vaknade så har tvättat och donat hemma idag. Varit ute på långpromenix med hundarna också i det härliga vädret så de sover gott nu.
Tog en liten fika precis och om en timme ska jag ner på Haket med tjejerna. :)

Det hade inte varit dumt med en trädgård nu när det börjar bli så fint väder. Björn ringde innan och sa att han längtar till vi ska flytta. Då började jag också längta. Trädgård och parkering är ju drömmen. Men det lär dröja!

Hjärtljud






Vi var och kollade pyrets hjärtljud imorse :) Allt såg bra ut.

Sen flög tiden iväg på jobb så nu har jag helg , igen! ♥

Hejdå smalkläder! Ses i höst förhoppningsv...





img_5654 (MMS)

Hejdå smalkläder! Ses i höst förhoppningsvis ;)

Fynd







"Fostrets fem sinnen utvecklas dagligen. Smaklökar har bildats på tungan och fostret har nu känsel. Fostret experimenterar med känseln genom att stryka sig över ansiktet och känna på olika kroppsdelar"

Känner bebisen jätte ofta nu. :) Men Björn har bara kännt ett par gånger på magen.

Är fruktansvärt sugen på en cider idag. Måste gå ner och köpa det :)


super nöjd med mina inköp igår. Svart mamma tröja med spetsarmar, en vit vardagsklänning för 99kr på cassels och en vit långärmad tunika (på bilden) 79 kr där med. Hitta även supersköna tights och ett par svarta vardagsskor som jag tycker är jätte fina och sköna för 299:- .. Vilka fynd va! Billeeet så slipper jag ha ångest som jag fick med svea skorna :)

Lördagmorgnar ♥







Hade en så fin fredag!
Idag ska jag bara fortsätta njuta av att vara ledig.

Vart är redbullen?






varit på väla i 5 timmar. och nu bara dog jag.
ska snart ner på stan och äta men måste sitta ner ett tag först..

trodde aldrig det skulle bli torsdag!






3 dagars ledighet framför mig!


133 dagar kvar till 2a augusti nu.

15 arbetsveckor kvar.

8 jobbhelger till.

Men vem räknar??

Ryggont






Skulle kolla ryggen imorse... var lite nervös för jag visste inte om jag skulle på massage eller till en doktor eller va det var för något Björn bokat. Det visa sig vara en Naprapat.
Jätte trevlig kille , känns ju lite konstigt att komma in där så satt vi pch prata om Björn för de kände varandra och graviditeten och han hade också ett litet barn osv. Sen ska man då klä av sig och göra benböj i Bh liksom :P speciellt nu när man är smidig som ett kylskåp också.
Kanske bara jag som skäms för sånt. ;)
Han var bra i alla fall och knäckte ryggen där uppe så sköönt.
Han rådde att jag skulle röra på mig och sambomassage. Sen skulle vi höras vid påsken om jag ska dit igen. :)


Nu ska jag vila om jag ska orka jobba ikväll för jag är helt slut.

56,8 !






Jag är nu i mitten på vecka 21 och har gått upp till 56,8 kg.  Det är upp 1 kg på en vecka.
Tänk ska jag gå upp 1 kg i veckan i 19 veckor till... puh.
Verkar ju så i denna farten.. förklarar ju varför jag har typ 3 plagg som jag kan använda.



Måste ju visa Nellan som var nyklippt när jag kom hem från jobb igår!
Som en liten nalle igen!
Nu ska jag ut med mina mysvovvar innan sons of anarchy eller blir det kanske bridget jones idag! :)


Livet som preggo






De fråga mig om jag inte hade ont i ryggen när jag står så mycket på jobb. Jag svara jo jag har jätte ont som ni kommer få höra på mitt gnäll i sommar . sen sa dom att de inte trodde jag va så gnällig. De har de rätt i för jag sparar allt gnäll tills jag kommer hem till Björn:)  Lyckost han.

Nu har hundarna fått komma ut och vars ett smarrigt ben :)
Det är min tur att laga mat idag så jag tänkte vila nu medan lasagnen blir klar i ugnen, B får både mat och en utvilad tjej när han kommer hem det är ju perfa ;) 

jag som tänkte göra så mycket av min ledig...





jag som tänkte göra så mycket av min lediga söndagskväll men efter att ha stått upp hela helgen hamnade jag raklång i soffan.. Kommer liksom inte upp härifrån.. Ska hålla mig vaken till bb sen sova för imorgon börjar jag super tidigt. Livet på maxi är hårt:)

Öppnade mitt bonusbesked idag och blev gla...





Öppnade mitt bonusbesked idag och blev glatt överraskad! :) allt ska sparas till saker vi behöver till Melker. Ångrade också mig om de rosa skorna, ett par beiga får räcka :)

Så börjar jobbhelgen.





Hade rätt om att B var trött på mitt gnäll om ryggen :P
Han hade varit någon tillställning med runt 50 personer där man skulle knyta kontakter och presentera sig själv och vad man erbjöd och vad man kunde behöva typ... "hej jag heter Björn Sjöberg, arbetar på tv4 och har en gravid sambo som har ont i ryggen så är det någon som kan hjälpa skulle det även bota min huvudvärk"

så hade alla skrattat=) hehe han är rolig.. jag är nöjd bara jag får massage. ;)


Störigt att de har stängt av vattnet i huset utan att säga till.. varit av hela dagen och verkar inte komma igång innan jag ska gå till jobb. Var samma sak igår till 16 kanske men trodde det blivit ngt fel eftersom de inte förvarnat, så är det samma idag! Sånt får de ju säga till om?!


Jag vill duscha.


Nu är vi i vecka 21





Bebis

Ditt barns hjärtslag blir starkare och högre för var dag som går.
ända fram tills för några veckor sedan behövde din barnmorska ett specialinstrument,
en så kallad Doppler, för att kunna höra hjärtslagen. Nu är allt som behövs ett stetoskop. Barnets hjärtslag kan vara svåra att särskilja från dina egna.
Lyssna efter en lite snabbare rytm - ett barns hjärtslag ligger på 120 till 160 slag per minut, nästan dubbelt så snabbt som dina egna.
Många kvinnor tycker att det låter som galopperande hästar.

Mamman

Ni kan i  princip alla kan nu se att du är gravid! 
Du har antagligen ökat 4-7 kg i vikt och allteftersom bebisen börjar bilda sina fettreserver kommer också din vikt att öka.  Under de kommande 10 veckorna kommer du att gå upp ungefär hälften av den totala viktökningen under hela graviditeten.
Du kanske också märker av en ökad aptit eftersom du behöver 500 kcal mer per dag för att försörja din ökade ämnesomsättning. 

Ryggont, särskilt i den nedre delen av ryggen, är ganska vanligt under en graviditet.
Det är inte så konstigt - din växande livmoder ändrar din tyngdpunkt och trycker den nedre delen av ryggen framåt.



Ryggont - check!
Tror B är trött på att massera mig för han ringde imorse om han skulle boka en tid till mig på onsdag..
Ja tack:)

Jäkla Kajsa väckte mig halv 9 idag och skulle ut. Hon har successivt vaknat tidigare och tidigare men halv 9 är faktiskt inte okej när man knappt sover på natten! Nu ligger hon däremot och sover i knäet. Vill hon också förbereda mig för mindre sömn eller?







Igår skrattade jag och B oss till sömns. Längtar till ikväll bara mysa och laga mat ihop:)
men först jobb :(

usch.





läste precis en förlossningsberättelse. usch varför gjorde jag det?
Äe.. den dagen den sorgen det vill jag inte veta något om.

Nya dojjor :)







Beställde ett par beiga med ;)

Godmorgon (godmiddag?)






Är lite off i huvudet idag, ännu en natt av mardrömmar och ovanligt svårt att somna om.

Ätit frukost så nu ska jag bara orka göra vid mig så ska jag till väla en sväng:)

Vår i luften.








Efter en jobbig helg så har det äntligen vänt & jag känner mig mycket gladare :)

Det har varit för mycket känslostormar & mardrömmar på sistonde så det rann över helt enkelt.
Men jag ser verkligen jätte mycket fram emot vårt lilla pyre ♥

Björn har varit så fin när jag varit ledsen och gjort allt för att få mig glad igen. 
Idag kom han hem efter ett frukost möte och gick ut med hundarna bara för att jag skulle få sovmorgon ♥

Så dagen kunde inte börjat bättre sen har jag haft en jätte mysig dag på stan med Louise , sol & sällskap var precis vad jag behövde:)

Ikväll ska jag på kaffe hos Lina och träffa tjejerna, perfekt dag detta:)

Det känns inget roligt längre.






När Ida en gång sa till mig att hon lika gärna kunde jobba varje helg för hon gjorde liksom ingenting ändå, då stod jag som världens största frågetecken och förstod inte alls.



Nu förstår jag.

I miss.







åh vad jag skulle vilja stressa runt på väla för att hitta något fint att ha på mig för att sedan lyssna på hög musik medan jag gör vid mig , dricka black tower sen gå ut med tjejerna och bara ha roligt, dansa & skratta! Jag viill.

Baksidan med att vara gravid.

Anytime is coffee time






Druckit några koppar kaffe vill sitta uppe länge bara för att jag kan. :)
Bäst att dricka det när B inte är hemma. Blev liv igår för att jag inte kom ihåg sist jag lagade "riktig" middag. 
Mitt försvar om att jag tar mina vitaminer köptes inte. Så idag blev det Torsk & Potatis.
 Städat och lagat mat idag. Vilken bra husfru jag är! idag iaf ;)

Gookväll






Ingen tjejkväll idag så fick gå och köpa mig lite (ehm mycket) godis och coca cola. Som jag börjat frossa. Inte bra alls! Men det är jag värd gick upp och började städa vid 9 imorse. Rensa ut hela min "smink byrå" , 3 skåp fulla med skräp rensades så nu ska jag ha knoddens kläder där tills vi har en garderob åt henne eller honom :)
Fick nämligen lite kläder av Linda häromdagen så nu var det dags att ha en plats till det.
Sen fick jag småfolk på besök en stund idag, Vincent och Vintra kom med donuts medan Linda åkte och klippte sig. :)

Fick bland annat detta av Linda, Lundmyr set :)


Igår så gick jag in i vecka 20!

"Grattis! Du är nu halvvägs genom graviditeten. Din bebis är nu 14-16 cm från huvud till stjärt och väger c:a 250 gram, ungefär som en stor chokladkaka.

Modern märker att barnet rör sig alltmer och det går ibland att se dess rörelser. Äntligen kan barnet höra och känna igen din röst. Fostret har fått känsel, och kan reagera på smärta. Det kan göra avancerade rörelser som till exempel bakåtkullerbytta. "

Jag själv väger nu 55,8 - personligt rekord.
Äter som sagt som en häst. Mest godis.
Andfådd bara jag går upp för trappan. Svimmade nästan när jag gick hem från jobb en dag, fick pausa 3 gånger.
Drömmer mycket och vaknar på nätterna.
& jag har börjat känna pyret i magen emellanåt :)




... & vet ni vad?



Tjockisen har blivit brunett igen!
Kommer sakna det röda! Men jag har ingen ork till att färga det var 3e vecka..



Längtar.






I väntrummet igår till ultraljudet så satt jag & fnissa så nervös jag var och Björn var lika nervig. Men så häftigt! Direkt när vi fick se den så titta den rakt mot den kameragrejen och vifta som att den vinka! Såg så glad ut hela tiden med :) Konstigt att se något röra sig så i magen när man inte känner något. Men i profil ville den inte ligga så blev kassa bilder.. jäkla onge :) Ville bara titta mot oss och vinka, gjorde även tummen upp så vi är nog godkända ;)
 
Hon vi hade försökte några gånger få fram en 3D bild men den låg alldeles fel, typiskt!
Riktigt sugen på att gå och se och få foto i 3D med.. det var så himla häftigt att se pyret där i magen :)

Datumet är fortfarande 2a augusti. Så ingen förändring där:)
Efteråt gick jag och köpte första kläderna.. finns alldeles för lite neutrala kläder!

Funderar dock på att byta den vita heldressen mot en marinblå.. Tänkte först att det är för pojkigt med mörkblå men med rosa skor och mössa så går det ju lika bra till en flicka :)




Ultraljud






Idag ska vi få se vår bebis för första gången!
Vi ska inte titta om det är pojke eller flicka, vi vill bara veta att det är friskt ♥
Nervös är jag! Hoppas det går bra:)



Soffläge






Jobbhelgen är slut! Sov en timme när jag kom hem efter att B gjort mat.
Nu är det bara mys i soffan heela kvällen. Vi skulle gjort pannkakor men jag tror inte vi kommer orka tyvärr:)
Får bli jordgubbar med nutella till BB istället :)
Skönt att vara ledig imorgon!



En fot sticker upp. Björn kom hem och hamn...





img_1243 (MMS)

En fot sticker upp. Björn kom hem och hamnade mellan soffan och bordet. Men vill han sova där så visst får han det:) godnatt pussen får vi nog hoppa över för den andedräkten hade nog berusat både mig och Melker!

Honey come home and kiss me goodnight.






Så trött men kan inte somna när Björn inte är hemma.

Ett hjärta.








Fredagkväll! fick gå lite tidigare så hann gå ut med hundarna och förbereda chips & dipp nu till BB :)
MYS!

Köpte ett bola smycke idag! Hade inte hört om det innan Helena berättade :)
Sen visa det sig att alla (som är/varit gravida) hade ett. Då måste ju jag med:)

Bola - Gravidsmycke

Graviditetspinglan är ett vackert gravidsmycke som avger ett svagt ljud när du rör dig. Gravida kvinnor runt om i världen använder bola enligt tradition eller som ett vackert gravidsmycke.

Gravidsmycket avger ett svagt ljud och från cirka 20:e graviditetsveckan kan barnet i magen höra och känna igen ljudet. Det rogivande ljudet lugnar bebisen under graviditeten och efter födelsen känner barnet igen ljudet av bolan och blir lugn av det.

Köpte ett bola hjärta :)




Pojke eller flicka?







Melker skrev jag helt självklart i förra inlägget, Tänk har vi alldeles fel och det blir en flicka då.
 Vi måste ju ha ett flicknamn ifall ifall.
Jag tycker Marielle . Björn var såklart tveksam. Ibland undrar man om det är han som är gravid, så trotsig!


Stjärntecken





Melker kommer bli ett Lejon! (Vi lär ju inte flyttas i datum så långt fram eller tillbaka så det ändras.)

Lejonet 23 juli – 23 augusti

Lejonet är ett lite ”classy” stjärntecken. De brassar gärna på och är inte mycket för uttrycket ”less is more”. Lejon är noga med kvalitet och har en förkärlek för lyx och det storslagna.

Lejon är ärliga och vågar säga sin åsikt. Samtidigt är de varma människor som är lätta att tycka om. De är mer jordnära och hemmakära än de andra eldtecknen. Deras hem är deras borg och de är måna om traditioner och tryggheten som familjen för med sig.

Lejon är starka personligheter, naturliga ledare som gillar att stå i centrum. De är utåtriktade och gillar att synas och märkas mycket. De har inget emot att bli beundrade. Självförtroendet är på topp och de utmärker sig genom att vara karismatiska. Lejon är ett stolt stjärntecken som avskyr att förlora sin värdighet.

De är duktiga på att sälja sig själva och kan vara lite egocentrerade. även om de tycker om fasta punkter så kan de också vara ganska äventyrliga och de tycker om spänning.

Lejon kan ha lite svårt för att lämna plats åt andra och de erkänner inte heller gärna att de har fel.


Snacka om att det verkar bli pappa upp i dagen!?!

Idag går vi in i vecka 19







Fostrets längd: 23 cm. Hel längd, hjässa till fot.
Väger 260-280 gram.
Armar och ben har nu korrekt relativ storlek i förhållande till kroppen och fötterna är hela 2,5 cm långa.

Som jag längtar till ultraljudet på måndag. Vill bara jobba undan helgen snabbt snabbt!

- kan ju lägga till att jag nu väger 55,2.. :)





Behöver du hjälp
med en ny bloggdesign ?

Design by
Lillalie "Sveriges modigaste modeblogg"



RSS 2.0